Tradisjonelt og nytt fra Valen-koret

Sandefjord strykekvartett og Krohn & Lohne
er gjesteartister i årets julekonserter.

Valen-koret holder fast ved tradisjonen og inviterer til tre konserter ved inngangen til julen. Plakat ...

• Borre kirke, onsdag 2. desember, kl 19:30
• Tønsberg domkirke, torsdag 3. desember, kl 19:30
• Sandefjord kirke, søndag 6. desember, kl 19:00


Sammen med Sandefjord Strykekvartett og folketonemusikerne Tone Krohn og Ellen Lohne byr koret på en konsert full av god julestemning og med spennende julemusikk fra Vestfold i nye arrangementer. Tradisjonen blir tatt vare på ved at konserten også denne gangen har overskriften «I denne søde juletid». Program ...

Valen-koret ledes av sin faste dirigent Bård Bonsaksen, og ved pianoet sitter Ingegerd Kemkers, som har vært korets repetitør og akkompagnatør siden 1971. Valen-koret har hatt julekonserter hvert år siden det ble stiftet i 1964.

Billetter kr 220 v/inng. Gratis adgang for barn under 16 år.

Sfj strykekvartett200 KL210


Sandefjord strykekvartett Krohn & Lohne

Valen-koret innledet konsertåret med Musikalske perler i Fredriksvern kirke i Stavern og i Bugården i kirke i Sandefjord. Senere kom sommerkonserten i Sliperiet i Larvik med saksofonisten Steinar Borvik som solist. I begynnelsen av september deltok Valen-koret i Mozart Operafest som Levende klassisk arrangerte i bankettsalen på Hotel Klubben.

Om sangeren Tone Krohn og
fløytisten Ellen Lohne
Sangeren Tone Krohn og fløytisten Ellen Lohne har i mange år konsertert med sin egen vri på folkemusikk og improvisert musikk. De liker å overraske, eksperimentere og gjøgle i sitt musikalske landskap. Uttrykket er hovedsaklig vokalt, og de bruker blant annet mange Vestfold-toner de har samlet inn.

Tone Krohn bruker kantele, gitar og tangentinstrumenter mens Ellen Lohne spiller trefløyte, tinnfløyte, seljefløyte og tverrfløyte. De to har i regi av den kulturelle skolesekken utarbeidet og medvirket på flere prosjekter rettet mot Sandefjords barneskoler, komposisjonskurs for 2. klasse og en moderne folkemusikkonsert med barnetradisjonsstoff fra Vestfold. De har blant annet deltatt ved Jazzfestivalen i Molde og ved Vestfold Festspillene.

Tone Krohn er sanger på heltid og en mye anvendt solist innen folkemusikken. Ellen Lohne arbeider til daglig som undervisningsinspektør ved Sandefjord kulturskole, hvor hun underviser i musikkforming og piano.

Om Sandefjord Strykekvartett
Sandefjord Strykekvartett består av fire musikere som alle er utdannet ved Østlandets musikkonservatorium og nå spiller i Vestfold symfoniorkester: Bendik Engebretsen, fiolin; Rikke Margrethe Aspaas, fiolin; Pål Runsjø, bratsj og Elin Hoffart, cello.

Etter å ha spilt strykekvartett sammen i en årrekke i forskjellige sammenhenger, fant de fire sommeren 2006 ut at tiden var mer enn moden for å etablere et fast ensemble med en sterkere identitet. I bunnen ligger et sterkt ønske om å få bruke mer tid på det egentlige strykekvartettrepertoaret. Ønsket er å spille noen av de store verkene i kvartettlitteraturen.


Høstens konsertoversikt ...

Log inn:

 

facebook