Østlands-Posten 30.12.2005
Av Per Albrigtsen

Mens snøføyka sto bitende hard over Lågen i går ettermiddag, var det mange som trosset det ugjestmilde været og fant plass i intime Hedrum kirke for å overvære årets julekonsert fra Valenkoret.

Selv med en litt dyster start i «Svyati», John Taveners verk for kor og cello, ga koret løfte om den varme vi trengte. Med den spesielt intime kirken, cellisten plassert i midtgangen og et strålende opplagt kor var stemningen tidlig satt for en av de flotteste julekonserter dette året.

Under dirigent Bård Bonsaksens ledelse ble vi tatt med gjennom et vell av variasjoner mellom kor, solister og instrumenter. Med solistene Ingegerd Kemkers, som i mange år har vært pianist for dette koret, Elin Hoffart Moum med sitt vakre og vare cellospill og den uttrykksfulle sopranen Cecilie Shilling, ble dette en helhet som hadde fortjent en stappfull kirke uansett vær og føreforhold.

Konserten var delt opp i avdelinger som blandet julemelodier fra en rekke land der vi ble presentert for et kor som tilhører eliten i Vestfold. For det er ikke tvil om at dette koret mestrer å gi oss de store musikalske opplevelsene også uten solister. Tradisjonelt blir det heller ikke, når de legger ut på en internasjonal blanding i avdeling etter avdeling samtidig som de overrasker oss med sine løsninger. Og på slutten inviterer de oss selvfølgelig med på den tradisjonelle «Deilig er jorden», som allsang.

Og med korets varme i kroppen ser vi ikke fullt så mørkt på hjemturen i tett snødrev på gjenblåste veier.

Log inn:

 

facebook