KartI Alicante med nærområdene mot Alfaz del Pi og Torrevieja anslås at det vinterbor ca 15.000 nordmenn. Etter at mange av disse har gjestet gamlelandet nå i sommer settes kursen i disse dager tilbake til Spania igjen. Her vil de blitt møtt av spansk-norske dager i tidsrommet fredag 23. – 25. september.

 

Arrangementet er blitt til i samarbeid med det spanske Turistministeriet og hotellkjeden Melia, med god hjelp av norske krefter som arbeider profesjonelt som arrangører. Svært gledelig var det for Valen-koret da vi i våres fikk forespørsel om å delta som hovedattraksjon i arrangementet. Så langt er det gjort en stor jobb lokalt i Spania for at dette skal bli et arrangement som treffer både nordmenn, andre skandinaver og spanjoler. Se plakaten...

Koret, med dirigent Bård Bonsaksen og pianist Ingegerd Kemkers drar nedover fredag morgen. Allerede tidlig ettermiddag vil det bli en uformell promotionkonsert på Esplanadaen hvor det inviteres til kveldens store åpningskonsert i borgen Santa Barbara.

Lørdag settes kursen nordover mot Alfaz del Pi for å gjeste Den norske klubben. Institusjonene Rauma Sol og Solgården er spesielt innbudt til denne konserten. På kvelden er det igjen konsert i borgen i Alicante.


Vigslingsgudstjeneste TorreFra vigslingsgudstjenesten
Vigslingsgudstjeneste ved den nye sjømannskirken

Søndag besøkes områdene syd for Alicante. Den nye sjømannskirken i Torrevieja, innviet i oktober 2004 av prinsesse Märtha Louise, blir vår siste konsertarena.

 

 

 

Programmet for de 3 første konsertene vil i hovedsak inneholde norsk profanmusikk med stoff bl.a. fra vår svært vellykkede sommerkonsert i Sandefjord i juni. Kirkekonserten vil by på norsk folkemusikk og mer klassiske korverk som utdrag fra Händels Messias, verker av Brahms, Grieg, Nystedt med flere. Dette blir en konsertturné med mye musikk og lite ”dødtid”, noe som er helt etter korets ønske. Det musikalske settes i fokus og det er å håpe at våre norske ”trekkfugler” vil sette stor pris på vårt besøk.

Vi gleder oss!

alicante beach250

Alicante Beach
Alicante Beach med borgen "Santa Barbara"
på høyden i bakgrunnen

Log inn:

 

facebook