Valen-korets stifter og tidligere og mangeårige dirigent, Sverre Valen, fyller 80 år 9. mai. Valen er fremdeles aktiv som musikalsk leder for Adventsangerne, som skal hylle sin dirigent med en festkonsert i Sandefjord kirke 8. mai.

Vi sender våre hjerteligste gratulasjoner!

Vi gjengir her et brev vi har mottatt fra Wenche Stavdal, Adventsangernes leder:

Festkonsert
i forbindelse med at
ÅRHUNDRETS SANDEFJORDING KULTUR
SVERRE VALEN
FYLLER 80 ÅR 9. MAI

Sandefjord kirke
Søndag 8. mai 2005 kl 16.00
Med ADVENTSANGERNE (75 sangere)
Kantor Svein Rustad, orgel
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello

Vi hyller Sverre Valen, mannen som framfor noen har gjort Sandefjord til en korby. Han har startet fire av byens kor, som har vunnet nasjonale og internasjonale priser og høstet ypperlige kritikker i en rekke land: Sandefjord Jentekor (1956), Bel Canto (1961), Valen-koret (1964), Valens Solistensemble (1985).

Da Sverre Valen i år 2000 ble utnevnt til Århundrets Sandefjording for kultur, var juryens begrunnelse følgende:
"Gjennom 43 år som kordirigent, sang- og musikkpedagog her i byen, har få - og ingen innenfor kultursektoren - utrettet så mye som Sverre Valen. Hele tiden med det ypperste kvalitetsstempel på alle prestasjoner. Sandefjord Jentekor har i en årrekke vært en institusjon, og hans andre kor har høstet stor anerkjennelse. Sverre Valen er blant annet blitt beskrevet som "et fenomen i norsk musikkliv". Sverre Valen har satt Sandefjord på kulturkartet som ingen andre. Hans navn ruver ikke bare lokalt, men nasjonalt og internasjonalt."

Valen er også blitt tildelt Sandefjord bys kulturpris (1972) og Vestfold fylkes kulturpris (1975). I 1981 ble han dekorert med Sankt Olavsmedaljen for kulturell innsats for Norge i utlandet og i 1992 ble han slått til ridder 1. klasse av DEN KONGELIGE NORSKE SANKT OLAVS ORDEN for fortjeneste av norsk korsang. Han er også blitt utnevnt til æresmedlem blant norske kordirigenter (1995).

Sverre Valen dirigerer i dag ADVENTSANGERNE, et representasjonskor for Adventistsamfunnet i Norge. Koret er åpent for alle og øver i Oslo en gang i måneden. Koret har gitt konserter i de fleste europeiske land samt i USA.

Adventsangerne arrangerer festkonserten 8. mai og håper med dette å kunne samle så mange som mulig av dem som har vært eller er knyttet til kormiljøet rundt Sverre Valen og ellers alle som ønsker å hylle åttiårsjubilanten for hans store innsats.

Med vennlig hilsen
for ADVENTSANGERNE

Wenche Stavdal
leder

Log inn:

 

facebook